Отчет на кмета за мандат 2015 - 2019 г.

Да не забравиш за момент хората, човешките съдби зад всеки казус - това не е лесно, особено когато поемеш управлението на най-задлъжнялата община в България.

Преди четири години спечелихме доверието на сливналии, обещавайки инвестиции, доходи и растеж.

Влязохме в Общината и заварихме повече от 20 000 000 лв. просрочени задължения (без да броим, неотчетените към онзи момент и съдебните претенции). Тогава финансовото стабилизиране и оздравяване стана приоритет. Без да вдигнем Общината на крака, нямаше да можем да подобрим живота на сливналии.

Работихме усърдно и вече няма просрочени задължения, няма неотчетени такива, няма висящи съдебни претенции.

Спестихме пари, които иначе всички граждани трябваше да платим.

Наваксваме със санирането и обновяваме транспорта и градската среда. Всички предвидени за саниране блокове са или готови или в процес на изпълнение, автобусният парк е изцяло подменен, факт са и проектите по поречието на река Асеновска и в кв. „Република“.

Заради доброто взаимодействие с правителството и усилията, положени от екипа ни, вече са готови два проекта, за които Сливен говори от десетилетия. Радостни сме, че новото кръстовище „Розова градина“ и пробивът „Раковски/Антим I“ са факт.

Надграждаме и продължаваме добрите практики. Плащаме наследените дългове и продължаваме да променяме Сливен. Целта е една - да осигурим по-добър живот за хората. Вярваме, че Сливен не са само сградите и улиците, а всички човешки съдби.

С гордост представям основните моменти от работата на екипа ни през изминалия мандат. Вижте още...

Стефан Радев
септември 2019 г.

Достъпност